Privaatsuspoliitika

Veebipoe eleport.ee isikuandmete vastutav töötleja on Eleport OÜ (registrikood 14053046) asukohaga Harju maakond, Tallinn, Põhja-Tallinna linnaosa, Telliskivi tn 60/1, 10412, tel +372 529 8298 ja e-kiri pood@eleport.ee.

 

Milliseid isikuandmeid töödeldakse

–           nimi, telefoninumber ja e-posti aadress;

–           kauba kohaletoimetamise ja arve aadress aadress;

–           pangakonto ja/või pangakaardi number;

–           kaupade ja teenuste maksumus ja maksetega seotud andmed (ostuajalugu);

–           klienditoe andmed.

 

Mis eesmärgil isikuandmeid töödeldakse

Isikuandmeid kasutatakse kliendi tellimuste haldamiseks ja kauba kohaletoimetamiseks.

Ostuajaloo andmeid (ostu kuupäev, kaup, kogus, kliendi andmed) kasutatakse ostetud kaupade ja teenuste ülevaate koostamiseks ning kliendieelistuste analüüsimiseks

Pangakonto ja pangakaardi numbrit kasutatakse kliendile maksete tagastamiseks või maksete sooritamiseks.

Isikuandmeid nagu e-post, telefoni nr, kliendi nimi, töödeldakse selleks, et lahendada kaupade ja teenuste osutamise seonduvaid küsimusi (klienditugi).

Veebipoe kasutaja IP-aadressi või teisi võrguidentifikaatoreid töödeldakse veebipoe kui infoühiskonna teenuse osutamiseks ning veebikasutusstatistika tegemiseks.

 

Õiguslik alus

Isikuandmete töötlemine toimub kliendiga sõlmitud lepingu täitmise eesmärgil.

Isikuandmete töötlemine toimub juriidilise kohustuse täitmiseks (nt raamatupidamine ja tarbijavaidluste lahendamine).

 

Vastuvõtjad, kellele isikuandmed edastatakse 

Isikuandmed edastatakse veebipoe klienditoele ostude ja ostuajaloo haldamiseks ja kliendiprobleemide lahendamiseks (Eleport OÜ töötajad).

Nimi, telefoninumber ja kliendi tarneaadress edastatakse kaupa tarnivatele kulleritele.

Maksete teostamiseks vajalikud isikuandmed edastatakse volitatud töötleja Maksekeskus AS-le, kes pakub Elepordile pangalinkide teenust. Pangakaardiga maksete puhul edastatakse isikuandmed Stripe maksete vahendamise platvormile.

Isikuandmeid võidakse edastada infotehnoloogia-, reklaamiteenuste pakkujatele, kui see on vajalik veebipoe funktsionaalsuse või andmemajutuse tagamiseks.

 

Turvalisus ja andmetele ligipääs

Isikuandmeid hoitakse Saksamaa serverites, mis asuvad Euroopa Liidu liikmesriigi või Euroopa Liidumajanduspiirkonnaga liitunud riikide territooriumil. Andmeid võidakse edastada riikidesse, mille andmekaitse taset on Euroopa Komisjon hinnanud piisavaks ning USA ettevõtetele, kes on liitund andmekaitse kilbi (Privacy Shield) raamistikuga.

Juurdepääs isikuandmetele on veebipoe töötajatel, kes saavad isikuandmetega tutvuda selleks, et lahendada veebipoe kasutamisega seonduvaid tehnilisi küsimusi ning osutada klienditoe teenust.

Veebipood rakendab asjakohaseid füüsilisi, organisatsioonilisi ja infotehnilisi turvameetmeid, et kaitsta isikuandmeid juhusliku või ebaseadusliku hävitamise, kaotsimineku, muutmise või loata juurdepääsu ja avalikustamise eest.

Isikuandmete edastamine veebipoe volitatud töötlejatele (nt väljaspool Tallinna transporditeenuse pakkuja või andmemajutus) toimub veebipoe ja volitatud töötlejatega sõlmitud lepingute alusel. Volitatud töötlejad on kohustatud tagama isikuandmete töötlemisel asjakohased kaitsemeetmed.

Isikuandmetega tutvumine ja parandamine 

Isikuandmetega saab tutvuda ja teha parandusi veebipoe kasutajaprofiilis. Kui ost on sooritatud ilma kasutajakontota, siis saab tutvuda isikuandmetega klinditoe vahendusel.

 

Nõusoleku tagasivõtmine 

Kui isikundmete töötlemine toimub kliendi nõusoleku alusel, siis on kliendil õigus nõusolek tagasi võtta teavitades sellest kliendituge e-posti teel pood@eleport.ee.

 

Säilitamine

Veebipoe kliendikonto sulgemisel kustutatakse isikuandmed, va juhul kui selliseid andmeid on vaja säilitada raamatupidamise jaoks või tarbijavaidluste lahendamiseks.

Kui veebipoes on ost sooritatud ilma kliendikontota, siis säilitatakse ostuajalugu kolm aastat.

Maksetega ja tarbijavaidlustega seotud vaidluste korral säilitatakse isikuandmed kuni nõude täitmiseni või aegumistähtaja lõpuni.

Raamatupidamise jaoks vajalikud isikuandmed säilitatakse seitse aastat.

 

Kustutamine

Isikuandmete kustutamiseks tuleb võtta ühendust klienditoega e-posti teel. Kustutamistaotlusele vastatakse mitte hiljem kui kuu aja jooksul ning täpsustakse andmete kustutamise perioodi.

Elepordi e-poes püsikliendi konto kustutamiseks tuleb samuti võtta ühendust klienditoega e-posti teel. Taotluse rahuldamiseks võib kuluda 1 kuu.

 

Ülekandmine 

E-posti teel esitatud isikuandmete ülekandmise taotlusele vastatakse hiljemalt kuu aja jooksul. Klienditugi tuvastab isikusamasuse ja teavitab isikuandmetest, mis kuuluvad ülekandmisele.

Otseturustusteated

E-kirja aadressi kasutatakse otseturundusteadete (uudiskirjade) saatmiseks, kui klient on andnud vastava nõusoleku. Kui klient ei soovi saada otseturustusteateid, siis tuleb võtta ühendust klienditoega.

 

Vaidluste lahendamine

Isikuandmete töötlemisega seotud vaidluste lahendamine toimub klienditoe vahendusel (pood@eleport.ee). Järelevalveasutus on Eesti Andmekaitse Inspektsioon (info@aki.ee).

 

KÜPSISTE KASUTAMISE TINGIMUSED

Eleport e-poe töötamiseks ja teenuse osutamiseks kasutatakse lehel küpsiseid.

Mis on küpsis?

Küpsis on veebiserveri loodud ja kasutaja mäluseadmes talletatav kirje, mille poole veebiserver pöördub edasise suhtluse hõlbustamiseks. Iga veebisait saab saata kasutaja veebibrauserisse oma küpsise, kui tema brauseri eelistused seda lubavad. Paljud veebisaidid teevad seda veebiliikluse jälgimiseks iga kord, kui kasutaja nende veebisaiti külastab.

Milliseid küpsiseid me kasutame?

Kasutame küpsiseid, mis on olulised meie teenuse osutamiseks ja e-poe kasutamiseks.

Need küpsised teevad veebisaidi kasutamise võimalikuks nagu navigatsioon ja turvalistele aladele pääsemine.
– Kui külastaja nende küpsistega ei nõustu, siis ei pruugi teenused olla kättesaadavad ja osasid neist me ei saa osutada, näiteks ei pääse meie veebisaidi turvalistele aladele või teha veebimakseid.
– Sellised küpsised ei kogu kasutaja kohta andmeid, mida oleks võimalik kasutada turunduslikel eesmärkidel või kasutaja poolt internetis külastatud kohtade meeles pidamiseks.

Me kasutame küpsiseid statistika eesmärgil.

Need küpsised aitavad aru saada, kuidas külastajad lehel käituvad, kogudes ja salvestades andmeid anonüümselt. Nt Google Analytics, mis on kõige laialdasemalt kasutatav veebianalüüsiteenus internetis.

Kuidas oma küpsiste seadistusi muuta?

– Küpsiste seadeid on võimalik muuta enda brauserist, lisainfo saamiseks külasta veebisaiti www.allaboutcookies.org ;
– Elepordi e-poodi ei ole võimalik kasutada ilma oluliste küpsisteta, millised on vajalikud turvanõuete tagamiseks või teenuse osutamiseks.

 

Muudetud 22.04.2020